Kristalyvirag felirat a logo mellett PNG   

                

 

social fbsocial gsocial t social fb instagram

Official Partner

Örökbefogadó Édesanyák LélekMentor programok
Égi Csoda ♥
Isten tenyerén ♥
Szívmelengető, lélekemelő csakra-talpmasszázs


Hozzávalók:

  • 20 dkg vörös lencse megmosva
  • 2 sárgarépa
  • 1 negyed zellergumó
  • 2 vöröshagyma
  • 1 szelet paprika
  • 2 fej paradicsom, vagy 3-4 evőkanál darabos paradicsom (én muttit használok, de lehet sűrített is, csak abból kevesebb kell)
  • 2 ágnyi bazsalikom vöröslencse krém
  • 1-2 löttyintésnyi extra szűz olíva olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A répát és a zellert meghámozom, a paprikával, paradicsommal együtt kicsi kockákra aprítom fel. A hagymát szintén megpucolom, és a lehető legapróbbra vágom fel, majd pár kanál olívaolajon üvegesre pirítom, hogy édeskés íze legyen. Ekkor mehet rá a répa, paprika, paradicsom (ha friss) és a zeller is. Kevés pirítgatás után felöntöm kb. 3-4 dl vízzel (kellemesen legyen körülötte víz, de ne legyen túl sok) és lefedve 20 percet főzöm közepes lángon.

Amikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, beleteszem a vörös lencsét. (A paradicsomot is ekkor, ha nem frisset használtam.) Lefedve 20 percig főzöm, ha kell, akkor a vizet pótlom rajta. Az a lényeg, hogy egy kevés víz álljon alatta.

Botmixerrel addig kevergetem, amíg nem lesz homogén az egész. Ekkor beleteszem a bazsalikomot, és ráöntök még egy keveset az olívaolajból. Fedő nélkül addig főzöm kevergetve, amíg el nem éri a tökéletes pástétom állagot.

Fogyasztható: pirítóssal, magos bucival, zöldségekkel, főtt tojással, stb..

"...hiszem és tudom, hogy a dolgok nem véletlenül történnek. Az sem véletlen, hogy én betértem a rendelőbe, amit magamban a BÉKE ÉS SZERETET SZIGETének hívok."
Sz. Éva, Budapest

Csatlakozz hozzám 1

captcha 

BLOG, PUBLIKÁCIÓK, CIKKEK

TOVÁBB...

KIADVÁNYOK, TANFOLYAMOK

TOVÁBB...

LETÖLTHETŐ ISMERTETŐK, ÍRÁSOK

TOVÁBB...

KISFILMEK A RENDELŐRŐL ÉS KEZELÉSEKRŐL

TOVÁBB...