Kristalyvirag felirat a logo mellett PNG   

                

 

social fbsocial gsocial t social fb instagram

Official Partner

Örökbefogadó Édesanyák LélekMentor programok
Égi Csoda ♥
Isten tenyerén ♥
Szívmelengető, lélekemelő csakra-talpmasszázs


A Dal (írható dhal, dahl, daal vagy daarként is) egy dél indiai specialitás, amely tipikus alapanyaga a lencse, de babból is készíthető. 

Hozzávalók

  • 20 dkg vörös lencse
  • 1 l víz
  • 4 cm friss gyömbér, három darabra vágvasoup 425270 640
  • 0.5 tk őrölt kurkuma
  • 0.5 tk só
  • 3 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma, préselve
  • 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 tk római kömény mag (vagy őrölt római kömény)
  • 1 tk őrölt koriander
  • negyed kávéskanál chili por
  • 1 ek friss koriander (díszítéshez)

Elkészítés

1. Főzzük fel a lencsét a vízben. Amikor forr a víz, adjuk hozzá a kurkumát és a gyömbér darabokat, majd főzzük tovább alacsony hőmérsékleten, fedő alatt kb. 45-60 percig. Néha-néha nézzünk rá, és keverjük meg, hogy ne égjen oda.

2. Amikor a lencseszemek puhára szétfőttek, vegyük le a tűzről, vegyük ki a gyömbér darabokat, majd sózzuk meg.

3. Egy másik, kis lábasban pirítsuk meg aranyszínűre a hagymát és a fokhagymát az olajban, majd adjuk hozzá a fűszereket (római kömény, koriander, chili) és pirítsuk tovább 1-2 percig alacsony hőmérsékleten. Vigyázzunk arra, hogy ne égjen oda.

4. Keverjük a fűszeres rántást a lencsébe. Szórjuk rá a friss, apróra vágott koriander darabokat.

5. Tálaljuk rizzsel vagy köretként.

"Kriszta! Kezed aranyat ér, a mosolyod megfizethetetlen a lelked óriási. Nekem a megnyugvás, lazítás, feltöltés, gyógyulás legjobb helye. A béke és nyugalom szigete. Mindenkinek szeretettel ajánlom."
Bozó Andi, Budapest

Csatlakozz hozzám 1

captcha 

BLOG, PUBLIKÁCIÓK, CIKKEK

TOVÁBB...

KIADVÁNYOK, TANFOLYAMOK

TOVÁBB...

LETÖLTHETŐ ISMERTETŐK, ÍRÁSOK

TOVÁBB...

KISFILMEK A RENDELŐRŐL ÉS KEZELÉSEKRŐL

TOVÁBB...