Kristalyvirag felirat a logo mellett PNG   

                

 

social fbsocial gsocial t social fb instagram

Official Partner

Örökbefogadó Édesanyák LélekMentor programok
Égi Csoda ♥
Isten tenyerén ♥
Szívmelengető, lélekemelő csakra-talpmasszázs


kindergarten 1322559 1280

Az elengedés mindig egy nehéz folyamat egy Édesanya életében, de az élet velejárója.

Én most, Lili 2 éves születésnapja után két hónappal éltem át ezt az érzést. Úgy gondoltuk, hogy Lilinek jót tesz majd a közösség, és így, nekünk is jut pár óra arra, amit Lili mellett nehezebb elintézni. Így elhatároztuk, hogy heti 2 alkalommal Lili bölcsibe fog járni. És akkor jött az a bizonyos beszoktatási idő. Csak egyre nem gondoltunk, hogy egyszer eljön az a pillanat is, amikor ki kell jönni a szobából és ott kell hagyni Lilit. Na akkor csapott belém a villám, hogy ott kell hagyni… Te jó Ég! Édes Tündérem már egyszer átélte az elhagyást, ott hagyást anno, a születése után. Most én is tegyem ki ennek újra? Annyira kevés idő telt el az első trauma óta, hogy nem bírtam vele megtenni.

Igen, óriási trauma egy örökbefogadott gyermeknek az, hogy az életet adó anyukája a szülés után nem érinti meg, nem is akar tudni róla. Lilivel is ez történt. Mi voltunk azok, akik először kézbe vettük, mi dédelgettük, öleltük át a szülés után. Mekkora érzelmi törés mehet végbe abban a csöpp lélekben?
És akkor jött a bölcsi. Alig 2 évvel az első megpróbáltatás után. 4 napig mentünk rendületlenül, de minden egyes nappal egyre erősödött bennem, hogy nem ez lesz a jó irány.

Az első héten mindennap ott voltunk a bölcsiben pár órát. Nem hagytuk ott. Csak a helyet szokta, mi pedig ültünk a sarokban és támogattuk lelkileg, érzelmileg.

Figyeltem. Minden rezdülésére. De nem ment neki az elengedés. Láttam, éreztem rajta, hogy nehéz neki. A maga szintjén jól érezte magát, de épphogy csak elengedte a kezünket egy-egy pillanatra, hogy megnézzen egy könyvet vagy egy autót a polcokon, de aztán szaladt vissza. Vissza, a jó puha, meleg ölelő karokba. Tudta, hogy ott biztonságban van.

2 év alatt egy bizalom alakult ki. Egy mély, kölcsönös bizalom. Ezt pillanatok alatt felborítottam volna, ha nem hallgatok a megérzéseimre. A második hetet már meg sem vártam. Minthogy azt sem, hogy a kislányom zokogva tépje fel a kilincset, és kétségbeesve keressen, hogy hol vagyok. Túl kicsi még, túl kevés idő telt el az első megrázkódtatás óta. A bizalom sérült volna, az, melyet nekem adott. Nekem, az Édesanyjának. Azt szerettem volna, hogy maradjon az a csillogás, gyermeki huncutság a szemében, ami most is megvan. Nem akartam már most, ilyen pici korban kiölni belőle. Csak bele kellett nézni az ott lévő gyerekek szemébe... Sírni támadt volna kedvem.

A következő hétfő reggel azonnal telefonáltam, hogy ennyi. Nem bírom megtenni az én Csodámmal, a Tündéremmel. 18378747 1367816486631322 901214992 o

A végén egy nagyon szép ajándékkal távoztunk a bölcsiből, ahol egyébként óriási szeretettel és odafigyeléssel fogadták Lilit és minket. Egy csodás kézlenyomat készült Lili kezéről. ♥

Az elengedés, az elválás minden anya-gyermek életében megtörténik. Csak az nem mindegy, hogy mikor és milyen gyermekkel.


Drága Anyatársam!

Az újszülöttként örökbefogadott gyermek lelkére nagyon vigyázz! Óvd, szeresd és ápold! Tudd, hogy bízik benned és nagyon szeret! Neki Te vagy a bástya, a bizalom és biztonság bástyája. Ráérünk még akkor elengedni, amikor már kell, és talán már akkor egy picit távolabb lesz az a bizonyos élmény. Akkor már felfogja, megérti sokkal jobban, hogy miért marad ott egy közösségben, és tudni fogja, hogy Anya megy érte. Most még nem. Most még kicsi és törékeny.

Most csak szeresd és terelgesd, drága örökbefogadó Édesanya! Meghálálja majd, meglásd! Mert olyan ősbizalom marad fenn köztetek azáltal, hogy az első 3 évet együtt töltitek, mely egy életre szól! ♥


♥ Csodás együtt töltött, boldog napokat kívánok Nektek! ♥


Szívvel, lélekkel, szeretettel! ♥

Németh Krisztina

* Örökbefogadó Édesanyák Lélekmentora

* Természetgyógyász / reflexológus

* Csakra-talpmasszázs instruktor

www.kristalyvirag.hu 

Szóljon hozzá!

Jó szívvel ajánlom a kezeléseket azoknak, akik hasonló gondokkal küszködnek.​"

Csatlakozz hozzám 1

captcha 

BLOG, PUBLIKÁCIÓK, CIKKEK

TOVÁBB...

KIADVÁNYOK, TANFOLYAMOK

TOVÁBB...

LETÖLTHETŐ ISMERTETŐK, ÍRÁSOK

TOVÁBB...

KISFILMEK A RENDELŐRŐL ÉS KEZELÉSEKRŐL

TOVÁBB...