Kristalyvirag felirat a logo mellett PNG   

                

 

social fbsocial gsocial t social fb instagram

Official Partner

Örökbefogadó Édesanyák LélekMentor programok
Égi Csoda ♥
Isten tenyerén ♥
Szívmelengető, lélekemelő csakra-talpmasszázs


babies 921037 1280Úgy érzem, ez, a szoptatás témája minden olyan kedves örökbefogadó Anyatársamban felmerül, akik újszülöttet fogadnak örökbe. Ez a publikáció most nekik szól.

Bennem is felmerült anno a szoptatás kérdése. Hiszen bármelyik medium csatornája nyílik meg előttünk, a szoptatás fontosságáról, az anya és gyermeke közötti kapcsolat megerősítéséről no és például az immunrendszer erősítő hatásáról szólnak. 

Igen ám, de mi, örökbefogadó Édesanyák nem tudunk anyatejet adni a gyermeknek természetes módon. És ez még nem elég, hogy nem tudjuk szoptatni, emellé még jöhet egy kis vagy, tetszés szerint nagy adag, bűntudat is, mely természetesen nem tudatos. 

A baba-mama klubbok, a védőnők, a baba magazinok mind, mind azt hirdetik, hogy az anyatej és a szoptatás mennyire fontos! Rendben, de akkor mi, örökbefogadó Édesanyák hátrányt élvezünk?

Nem, drága Anyatársaim! Mindenre van megoldás, csak döntés kérdése. (A döntésről szóló blogbejegyzésemet itt olvashatod: Úszom a boldogságban! :-) ) Ha fontos Neked, akkor minden megoldható.

Drága Mentorom mindig azt tanítja, hogy a vágyott életben minden legyen benne. Legyen megtervezve pontról, pontra. Így Neked is van lehetőséged arra, hogy már akkor, mikor az örökbefogadás útjára lépsz, azt is megtervezed, hogyan fogod táplálni a gyermeked.

A lehetőségek tárháza előtted is nyitva áll, drága örökbefogadó Anyuka. 

Elsőként a védőnői szolgálatnál lehetőség van anyatejet igényelni. A személyre szabott mennyiséget ingyen és bérmentve veheted át adott napokon.bottle 841431 1280 Az első időkben, míg keveset eszik a baba, majdhogynem elég is az a mennyiség, melyet biztosít a védőnői szolgálat. Emellé csak kevés tápszert kell kiegészítésként adni. Arra viszont jó, hogy azért a tápszerhez is hozzászokjon a baba pocija, mert később, már az anyatej fejadag nem lesz elég.

A másik lehetőség, hogy akár a védőnői szolgálaton keresztül, akár ismerettségi körben keresel egy szoptatós anyukát, akinek bőven van anyateje. Ha van feleslege, akkor vele is tudsz egyezkedni. :-)  

A harmadik pedig az, hogy tápszert adsz a gyermeknek. Már nagyon jó minőségű tápszerek vannak forgalomban, a mi kislányunk is azon nőtt fel, ő nem bírta az anyatejet. És most itt van, csodálatos, erős immunrendszerrel és talán egy oltás után lázasodott be a 2 év alatt. 

Két fontos dolgot érdemes szem előtt tartani.

Az egyik az, hogy hogyan táplálálod a babát. És most a gondolataidra, érzelmeidre, lelkiállapotodra gondolok. Én, mikor Lilinket cumiztattam, mindig érintkezett a bőrömmel, mert sokszor felső nélkül voltam. És mindeközben azt gondoltam, hogy én most úgy táplálom, hogy minden szeretetemmel, figyelmemmel jelen vagyok. Na ez volt az, ami nekem számított. A kontaktus és a gondolataim.

A másik pedig az ölelés. Lilit folyamatosan öleltem, szeretgettem, babusgattam. Ez pedig az egyik legjobb immunerősítő. :-) A későbbiekben is. :-D 

Szeresd, öleld, légy jelen, figyelj a gondolataidra és meglásd, olyan stramm gyermek lesz, mintha anyatejet kapott volna. :-)

Tehát, csodálatos Anyatársam, a szoptatás csodálatos dolog, melyet Te is átélhetsz, ha vágysz rá, ha Neked fontos. Már csak egy kis kreativitás és ölelés kell!

Ugye milyen egyszerű? :-) 

Szívvel, lélekkel, szeretettel! ♥

IMG 20160821 110948

Németh Krisztina

* Örökbefogadó Édesanyák Lélekmentora

* Természetgyógyász / reflexológus

* Csakra-talpmassázs instruktor

www.kristalyvirag.hu 

 

Szóljon hozzá!

Csatlakozz hozzám 1

captcha 

BLOG, PUBLIKÁCIÓK, CIKKEK

TOVÁBB...

KIADVÁNYOK, TANFOLYAMOK

TOVÁBB...

LETÖLTHETŐ ISMERTETŐK, ÍRÁSOK

TOVÁBB...

KISFILMEK A RENDELŐRŐL ÉS KEZELÉSEKRŐL

TOVÁBB...