Kristalyvirag felirat a logo mellett PNG   

                

 

social fbsocial gsocial t social fb instagram

Official Partner

Örökbefogadó Édesanyák LélekMentor programok
Égi Csoda ♥
Isten tenyerén ♥
Szívmelengető, lélekemelő csakra-talpmasszázs


20427615 1444479002298403 117511307 nÉdesanya. Ez a szó újabb dimenziókat nyitott meg, mikor jómagam is Édesanyává váltam. Nem a szokványos utat adta a jó Isten, de annál csodálatosabbat. A mi fantasztikus, céltudatos Kislányunkat örökbe fogadtuk.♥

Vallom, hogy az Édesanya nem a szüléstől válik anyukává. Az egy állomás, egy igen fontos és maghatározó állomás - a terhesség mellett - a földi életünk során.

De az anyaság számomra egy olyan kapcsolat a gyermekkel, mely az Égben köttetett. Van, aki ezt az égi Csodát a pocakjában, és van, aki a szívében hordja. ♥

 man 863085 1280Számtalan esetben tapasztaltam a hozzám ellátogató, házasságban, párkapcsolatban élő Hölgyeknél, hogy az örökbefogadásról úgy beszélnek, mintha csak az ő vállukat nyomná a türelmi időszak súlya.

Szinte csak és kizárólag egyes szám első személyben beszélnek, mesélnek, minden kihívást sajátjunknak tekintenek.

És pont a napokban jöttem rá, hogy én is így éreztem. Pedig az én drága Férjem nélkül most nem lennénk egy gyönyörű család, nem terelgethetnénk Lilinket.feet 2358333 1280Úgy gondolom, hogy sokan nem tudják mi a különbség a reflexológia és a talpmasszázs között.

Én viccesen csak annyit szoktam mondani, hogy 2 év. :-) Valójában pedig annyi, hogy a pontokat bárki megtanulhatja, hogyan kell nyomni, azonban én, mint reflexológus tudom, hogy miért, meddig nyomom, mi és mire, milyen hatással van, nem is beszélve arról, hogy hatalmas tárháza van azoknak a terápiás javaslatoknak, melyet egy-egy kezelés után fel tudok ajánlani.

Nagyrabecsülöm, hogy a lábadat a kezembe helyezed, drága Édesanya, hiszen ezzel megnyitod a lelkedet előttem, és bizalmaddal megtisztelsz. ♥

 hair 2258292 640
* Kihullik a hajam a sok idegeskedéstől ..

* Tépem a hajam türelmetlenségemben...
* Kihullik a hajam, mire változás lesz...

Ugye mennyiszer ismételgetjük ilyen, és ehhez hasonló mondatokat, teszünk fel kérdéseket tudattalanul?
Pedig nagy jelentőséggel bír a hajhullás és a hajhúzás is. Mindkettő a vese állapotára is utalhat.

Drága örökbefogadó Édesanya! Én is jó párszor ismételtem, hogy kihullik a hajam, mire időpontot kapunk, mire megérkezik a határozat és még sorolhatnám. És ilyenkor a vesém kiáltott segítségért.pink shoes 2107618 1280* Vajon egy cipőben járunk, drága örökbefogadó Édesanya?

* Vagy csak én éltem át azt, hogy annyira vágytam gyermekre, hogy nekem előbb eszembe jutott az örökbefogadás gondolata, mint az én csodálatos Férjemnek?

Igen, ezt így, utólag teljesen másképp látom.

Hiszen egy férfi nehezebben tudja elfogadni, hogy ő, mint a teremtés koronája, nem nemzhet gyermeket. Teljesen mindegy, hogy miért. Soha nem vezet jóra, ha hibásokat keresünk.kindergarten 1322559 1280

Az elengedés mindig egy nehéz folyamat egy Édesanya életében, de az élet velejárója.

Én most, Lili 2 éves születésnapja után két hónappal éltem át ezt az érzést. Úgy gondoltuk, hogy Lilinek jót tesz majd a közösség, és így, nekünk is jut pár óra arra, amit Lili mellett nehezebb elintézni. Így elhatároztuk, hogy heti 2 alkalommal Lili bölcsibe fog járni. És akkor jött az a bizonyos beszoktatási idő. Csak egyre nem gondoltunk, hogy egyszer eljön az a pillanat is, amikor ki kell jönni a szobából és ott kell hagyni Lilit. Na akkor csapott belém a villám, hogy ott kell hagyni… Te jó Ég! Édes Tündérem már egyszer átélte az elhagyást, ott hagyást anno, a születése után. Most én is tegyem ki ennek újra? Annyira kevés idő telt el az első trauma óta, hogy nem bírtam vele megtenni.baby 718146 640Még mielőtt a mi Csodánkat, Lilit, örökbe fogadtuk sokszor említették, hogy milyen lényeges, hogy őszinték legyünk a gyermekhez. Ezzel maximálisan egyetértettünk. Tudom, hogy milyen fontosak a gyökerek egy ember életében, így nekünk nem is volt kérdés, hogy egyszer, ha itt lesz ideje, akkor elmondjuk neki azt a csodálatos történetet, melyet a születése óta mesélek neki a Csillaglányról, aki hosszú útra indult, hogy megtalálja szüleit.

Soha nem szeretnénk előtte titkolózni. És hogy mikor van itt az ideje, tette fel nekem nem is olyan régen a kérdést valaki?mom 759216 1280... csak hozzáállás vagyis gondolkodásmód kérdése! :-)

Drága örökbefogadó Édesanya! Tudom, mert magam is átmentem az örökbefogadás folymatán. Tudom, hogy sokszor minden olyan gyorsan történik, és úgy érezzük, nincs időnk felkészülni semmire. Aztán pedig ott van hivatali procedúra és az a sok-sok minden, ami ezután követkeik.

Én újszülött babábával tértem haza a kórházból. Fogalmam nem volt, hogy mi vár rám. De az első pár hétben szenvedtem a fáradtságtól.babies 921037 1280Úgy érzem, ez, a szoptatás témája minden olyan kedves örökbefogadó Anyatársamban felmerül, akik újszülöttet fogadnak örökbe. Ez a publikáció most nekik szól.

Bennem is felmerült anno a szoptatás kérdése. Hiszen bármelyik medium csatornája nyílik meg előttünk, a szoptatás fontosságáról, az anya és gyermeke közötti kapcsolat megerősítéséről no és például az immunrendszer erősítő hatásáról szólnak. 

Igen ám, de mi, örökbefogadó Édesanyák nem tudunk anyatejet adni a gyermeknek természetes módon. És ez még nem elég, hogy nem tudjuk szoptatni, emellé még jöhet egy kis vagy, tetszés szerint nagy adag, bűntudat is, mely természetesen nem tudatos. mallard ducks 2060835 1280Mikor az örökbefogadás útjára lépsz, az egy hatalmas döntés. És ez a döntés még csak a kezdet. Ezután leginkább döntéshullámok árasztanak el kezdve, hogy a TEGYESZ-nél a vágyott gyermeked meghatározását kérik. Aztán nyílt vagy titkos örökbefogadást szeretnél, országos listát is választod és még sorolhatnám.

Nekem a döntés ott kezdődött, hogy mikor kimondták, nem lehet saját gyermekem, hogy mégis az anyaság mellett döntök. Még úgy is, hogy az anyaság, mely számomra oly közelinek tűnt addig, akkor fényévekre távolodott. Azonban ezt is egy döntés követte, és mivel a vágyam vitt előre, az sem zavart, hogy nyíltan kérjek segítséget a közeli ismerősöktől, barátoktól. 

Andi, Budapest

Csatlakozz hozzám 1

captcha 

BLOG, PUBLIKÁCIÓK, CIKKEK

TOVÁBB...

KIADVÁNYOK, TANFOLYAMOK

TOVÁBB...

LETÖLTHETŐ ISMERTETŐK, ÍRÁSOK

TOVÁBB...

KISFILMEK A RENDELŐRŐL ÉS KEZELÉSEKRŐL

TOVÁBB...